Mowi Supreme
– bloemkoolcrème – zalmkaviaar
Hmmm, een lekker stuk Mowi Supreme zalm, eerst op vel gebakken in gerookte roomboter van Beurre Plaquette. De zalm bepoederd met combava van Ilanga, citroensap en extra vierge olijfolie met kaffir limoenblaadjes van Valderrama
.
Zo nog verder laten garen in onze AEG stoomoven, in een bouillon gemaakt met witte wijnreductie en limoenpasta, beide van CHEF . Botermals en lekker fris van smaak, heerlijk.
De zalm afgewerkt met bieslookstrikje, dilletakjes en -bloesem, Oost-Indische kersbloem en kruiden van The Man With The Pan Fish .
Onderaan een smeuïge crème van bloemkool en corne de gatte. Deze samen gekookt in 1/2 melk en 1/2 kippenbouillon.
Glad gemixt met wat kookvocht en klontjes gerookte roomboter. We voegden ook pasta van gerookte knoflook van Bresculinair toe, super geslaagd
. Amai, wat een smaakvolle bloemkoolcrème
.
Het gerecht stijlvol afgewerkt met zalmeitjes of wat chiquer met zalmkaviaar.
Basilicum, salieblaadjes, lente-uiringen en roze peperbolletjes.
Als begeleidend wijntje, een Waes Wit van Wijndomein Waes te Zwijnaarde. Deze is zeer lekker en won bovendien al verschillende gouden medailles
zoals ‘Beste Belgische Wijn’. Dat zegt al genoeg…
.
Geniet ervan en smakelijk.