• Serie 'Olie op het vuur' van ChefsFriends.nl

Hmmm, een lekker stuk Mowi Supreme zalm, eerst op vel gebakken in gerookte roomboter van Beurre Plaquette😋👌. De zalm bepoederd met combava van Ilanga, citroensap en extra vierge olijfolie met kaffir limoenblaadjes van Valderrama

Mowi Supreme 🐟 – bloemkoolcrème – zalmkaviaar

Hmmm, een lekker stuk Mowi Supreme zalm, eerst op vel gebakken in gerookte roomboter van Beurre Plaquette😋👌. De zalm bepoederd met combava van Ilanga, citroensap en extra vierge olijfolie met kaffir limoenblaadjes van Valderrama👍.
Zo nog verder laten garen in onze AEG stoomoven, in een bouillon gemaakt met witte wijnreductie en limoenpasta, beide van CHEF 🤩. Botermals en lekker fris van smaak, heerlijk.
De zalm afgewerkt met bieslookstrikje, dilletakjes en -bloesem, Oost-Indische kersbloem en kruiden van The Man With The Pan Fish 👍.
Onderaan een smeuïge crème van bloemkool en corne de gatte. Deze samen gekookt in 1/2 melk en 1/2 kippenbouillon.
Glad gemixt met wat kookvocht en klontjes gerookte roomboter. We voegden ook pasta van gerookte knoflook 🧄 van Bresculinair toe, super geslaagd👌. Amai, wat een smaakvolle bloemkoolcrème🔝.
Het gerecht stijlvol afgewerkt met zalmeitjes of wat chiquer met zalmkaviaar😋.
Basilicum, salieblaadjes, lente-uiringen en roze peperbolletjes.
Als begeleidend 🍇 wijntje, een Waes Wit van Wijndomein Waes te Zwijnaarde. Deze is zeer lekker en won bovendien al verschillende gouden medailles 🥇 zoals ‘Beste Belgische Wijn’. Dat zegt al genoeg…😉.

Geniet ervan en smakelijk.

Oriental Collection Kaffir Lime Leaves

Creatie van @Culipress