• Achtergrond olijftak van de olijvenboom
Logo Recepten van Topchefs

Een mooiere eerste vrouwelijke kandidaat voor ReceptenvanTopchefs.be kon niet worden gewenst; niet alleen de eerste vrouwelijke Top Chef op RVTC, maar tevens de Lady Chef of the Year in België 2016

Publicatie Recepten van Topchefs

Ieder jaar staat een thema centraal, dat de Lady Chef in haar menu verwerkt. Dit jaar is dat ‘Ode aan de Oorsprong’. Anne-Sophie vertelt dat ze het belangrijk vindt om met eerlijke producten te werken, die met zorg geproduceerd zijn. Het vlees en de vis, waarmee ze in haar gerechten werkt, zijn producten die van boerderij tot bord te traceren zijn. Hiervoor stelt ze in haar eerste gerecht, de Schotse zalmforel, voor. Deze vis wordt op de meest natuurlijke manier gekweekt. Dit geldt ook voor haar tweede gerecht met Gressingham eend, die tijdens het kweken in vrije loop leeft, en niet onder dwang wordt gevoerd. Als hoofdgerecht presenteert Anne-Sophie schitterend Welsh lamsvlees. Anne-Sophie: “Bij deze filosofie sluiten de producten van Koppert Cress en Valderrama naadloos aan.

Bovendien heeft zowel Koppert Cress als Valderrama een keur aan soorten en variëteiten, zodat er wel altijd iets te vinden is dat aansluit bij het creatieve moment van de chef”.

Anne Sophie Breysem

‘Het mooie aan het thema vind ik de persoonlijke link,’ aldus de Belgische Lady Chef of the Year. ’Ik heb me bij restaurant De Kwizien in 4 jaar tijd kunnen opwerken van keukenhulp tot chef. Een leerschool die heel waardevol is gebleken, en me zoveel natuurlijke kennis heeft bijgebracht. Op dit moment heeft Anne-Sophie de volgende stap in haar carrière gemaakt : “Trotse chef-kok van haar restaurant Ansoler in Hasselt”.