• Serie 'Olie op het vuur' van ChefsFriends.nl

@CULIPRESS ONTSTAAN UIT PASSIE

“@Culipress is ontstaan uit een passie van graag koken en kwaliteitsvol eten en genieten. Deze passie en liefde voor lekker koken is uitgegroeid en gebloeid tot een smaakvolle, creatieve en culinaire hobby. We koken met kwaliteitsvolle producten, maken er verfijnde en heerlijke gerechten mee en presenteren deze stijlvol op het bord. Kwaliteit en smaak zijn heel belangrijk, maar ook de presentatie speelt bij ons een rol.

Onze inspirerende gerechten delen we graag met volle fierheid op onze foodblog @Culipress.be en onze facebookpagina.

Graag een dank u wel aan Valderrama voor onze fijne samenwerking. De oliën zijn dan ook TOP. 👌

Groetjes, Culipress”

Gegrilde tonijn – butternut – cressensalade – hummus leaves – soja/citroen vinaigrette – Moai Caviar – Duvel Cashmere

Wauw, een stijlvol gerecht met tonijn, een delicatesse vis, smaakvolle butternut, pittige cressen en een overheerlijke vinaigrette met soja. Perfecte combinaties

Côte à l’os Holstein Premium – butternutfrietjes – rode ui – grondwitloof – babyworteltjes – winterpostelein – gegratineerde bintjes – Waes Rood .

Een stevig en premium stuk Holstein, typische seizoensgroenten en een glas 🇧🇪 Waes Rood🍷. Een culinair top gerecht 👌.

Witte Brasvar 🐽 worst ‘Bertrand’ – grondwitloof – prei – preischeuten – rode bessen – veenbessencompote – truffel 👌.

Klassieke producten van topkwaliteit, ambachtelijk, lokaal, seizoensvers en vooral zéér smaakvol bereid.

Bosduifpaté – truffelroomkaas – raapjes – rode biet – spruitenblaadjes – natuuraardappel – truffel

Een stijlvol gerecht met wilde paté van topkwaliteit, truffelcrème en patatjes. Super lekker!

Gerookte Schotse zalm – rilette van zalm – rode bietwafel, -muffin en -coulis – zalmkaviaar – Houppe

Verrassend anders, speciaal en super lekker met heerlijke topproducten. Mooi gepresenteerd. Wel wat bak-, kook- en dresseerwerk maar zeker de moeite waard!

Jasmina Brasvar worst – pastinaakcrème – kaaskrokant – krulpeterselie – gekonfijte citroen – zwarte knoflookparels – Triple D’Anvers🍺

Ja, ook met worstjes maken we stijlvolle en creatieve gerechten, wel met kwaliteitsvolle producten en verrassende combinaties en aromaten, TOP 😉.

Gerookte sprotfilets – geitenkaas – witte kool – Toma’Dor 🍅 – zwarte knoflookparels – mosterd-dillesaus

Een smaakvolle en supergeslaagde combinatie, botermalse witte kool, smeuïge geitenkaas, rokerige sprotjes en olijfolie, kruidig gepofte tomaatjes en zoete, verrassende zwarte knoflookparels, dit alles omgeven met een zachte mosterd-dillesaus, hmmm, dat was genieten.

Omegabaars – grondwitloof – Imperial Heritage Caviar – truffelpuree – witte wijnsaus – Gooische Pikante

Een nieuw feestelijk en culinair gerecht met kwaliteitsvolle producten en stijlvol afgewerkt met kaviaar. Pure klasse.

Stijlvolle startersgerechtjes ‘feestelijk en culinair’ 🥂

Daar horen bubbels bij. Chant d’Éole Brut, een 🇧🇪 mousserende wijn van topkwaliteit.

MOWI Supreme – schorseneren- Fleur de Caviar – rode biet – rode bietscheuten – witte wijnsaus – Waes Wit🍇

Schorseneren, het witte goud van het seizoen, een mooi stuk MOWI Supreme zalm en Fleur de Caviar, het zwarte goud, dit is één groot feest op het bord. TOP.

Ambachtelijke garnaalkroket 🦐 – grijze noordzeegarnalen – Lokers grondwitloof – Imperial Heritage Caviar – gerookt ei – truffelmayo – geitenkaasschilfers – gebakken patatjes

Een heerlijk gerecht met veel lekkers uit onze streek, ambachtelijk bereidingen, lekkers uit onze zee en uit eigen tuin. Stijlvol afgewerkt met kaviaar. Top 🥰.

Als starter van een diner deze deluxe degustatieplank

Daarbij voorzien we een sprankelende Belgische schuimwijn van Vandersteene. Hmmm, dat wordt genieten 🥰🥂.

Grove paté met ganzenlever – rode bietentoast – truffel – grondwitloof – prei – aardpeerchips – scheutjes – rode bessen – Butcher’s Gin

Feestelijk voorgerecht met delicatessen van De Laet & Van Haver👌, culinaire aromaten en lekkere seizoensgroentjes van bij ons. Top.

Mowi Supreme zalm – knolseldercrème – Fleur de Caviar – truffelmayonaise – preischeuten – winterpostelein – truffelolie

Culinair genieten van dit feestelijk en superlekker gerecht, smaakvol bereid met topproducten, mmm👌.

Pulled duck – knolseldercrème – aardpeerchips – kaaskrokant – walnotencrunch – Fourchette

Zeer veel smaak, verschillende structuren, heerlijke aroma’s, kwaliteitsvolle, lokale topproducten, hmmm, je moet dit geproefd hebben 😉, lekker.

Tartaar van Piemontese met verse truffel – rode biet – Labneh met gin – rode biet scheuten – truffelkrieltjes – geitenkaaskrokantjes – truffelolie

Wauw, een vertruffelijk lekker feestgerecht, gemaakt met superverse kwaliteitsproducten en dit alles mooi gepresenteerd, hmmm 😋.

Geelvintonijn 🐟 – hokkaido pompoen – zoete aardappel – kokosflakes – citrus fresh – Viva Extra Brut

Méér dan feest en smaak op dit stijlvol bord. Vele structuren en smaken van seizoensgroenten, dit met een kwaliteitsvol stuk geelvintonijn, perfect gegrild en een Viva Extra Brut. TOP👌.

Sint-Jacobsvruchten – Imperial Heritage Caviar – prei – grijze Noordzeegarnalen 🦐 – kaaskrokant – Koppert Cress 🌱

Hmmm, pure verwennerij en heerlijk genieten van dit feestgerecht. Zeer smaakvol bereid met kwaliteitsproducten, mooi gepresenteerd en stijlvol afgewerkt met kaviaar, gewoon klasse 👌.

Sint-Jacobsvruchten – venkel/witloof – Imperial Heritage Caviar – witte wijnsaus – Koppert Cress 🌱

Wat een luxe voorgerechtje met kwaliteitsvolle producten, zeer smaakvol, krijgen jullie er ook zin in 😜?

MOWI Supreme zalm 🐟 – groene asperges – aardappel/worteltaart – gerookte mayonaise – zalmkaviaar

Veel kleur, veel smaak en een bordje vol topproducten, hmmm. Een mooi stuk MOWI Supreme Magnum 🐟, super vers, bevat veel omega3, heerlijk gezond en van topkwaliteit 👍.

Zalmtartaar 🐟 – avocado 🥑 – tuinkruidencrème 🌱

Tartaar gemaakt van drooggezouten en handgesneden Schotse zalm afgewerkt met vers limoen🍈sap, stukjes radijs, krulpeterselie, zeezout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche Zoute en extra vierge olijfolie met wasabi. Hmm, lekker fris.

MOWI Supreme zalm – courgette – koolrabi – butternut

Rauwe MOWI Supreme kube, dit is het beste stukje van de zalm, gemarineerd met extra vierge olijfolie met wasabi en natuur zeezout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche Zoute, gedroogde dille en zwarte sesamzaadjes.

Lepeltjes van venkel met zalm

Een lekker fris voorgerechtje of als aperitiefhapje.

Schotse zalm – Pa’lais – groene asperges – koolrabi – citrus/gembersaus

Hmmm, een lekker gerecht met topproducten, dat heeft gesmaakt🔝.

Sint-Jacobsvruchten – gele en groene courgette – wakame – citrus-gember- vinaigrette

Sint-Jacobsnoten, -vruchten of coquilles, ze zijn gewoon een pure delicatesse, een feest op het bord.

Escargots des Flandres 🐌 – koolrabi – truffel – tuinkers

Hmmm, een smaakvol voorgerecht met Escargots des Flandres in krokante croquilles met truffelboter. Deze zijn ambachtelijk en diervriendelijk gekweekt, zacht van smaak en heerlijk smeuïg, topkwaliteit. Deze ‘Gros Gris’ 🐌 zijn een ware culinaire delicatesse.

Wulken🐚 – venkel – Romeinse sla – zeekraal – pesto

Hmmm, wulken, echte smaakbommetjes uit onze Noordzee 🌊

Gerookte zalm – spinazie – koolrabi – groene asperges – toast

Zalm met spinazie, een echte klassieker. Dit is onze presentatie met 3 verschillende sausjes zodat elke versie verrassend anders smaakt.

MOWI Supreme zalm – venkel – citroen🍋mayonaise – zalmeitjes

Werken met kwaliteitsvolle producten, dat is scoren met lekkere topgerechten.

Umami oesters🦪 – koolrabi – zeekraal – truffelmayonaise

Umami oesters, deze speciale Ierse oesters hebben veel vlees. De smaak is te typeren als hartig, zoet, romig en ziltig. Ze zijn van topkwaliteit en zéér lekker 😘👌

Escargots des Flandres 🐌 – bloemkoolcrème – truffel – corne de gatte

Een stijlvol voorgerechtje met delicatessen zoals Gros Gris én truffel, hmmm 👌

Mowi Supreme 🐟 – bloemkoolcrème – zalmkaviaar

Hmmm, een lekker stuk Mowi Supreme zalm, eerst op vel gebakken in gerookte roomboter van Beurre Plaquette😋👌. De zalm bepoederd met combava van Ilanga, citroensap en extra vierge olijfolie met kaffir limoenblaadjes van Valderrama.

Gerookte paling – rode biet – mierikswortel – tuinkruiden

Dit smaakvol gerechtje kan perfect als voorgerecht of als stijlvolle lunch

Vongole – sojascheuten – wortel – courgette – zeekraal – citrusvinaigrette

Het weekend feestelijk ingezet met Vongole XL, vers afgehaald bij De Meulemeester te Yerseke, top

Jumbo mosselen – butternutcrème – Toma’Rito 🍅 – prei – zwarte knoflookparels – desemtoast

De herfst 🍂 is volop in het land, zo ook de herfsttinten en -smaken op ons bord.

Octopus🐙 – crème van zoete aardappel – fruity chilli saus

Octopusarmen eerst gemarineerd met Rascal fruity chilli saus. Deze is met limoen, habanada en habanero pepers, klinkt als spicy hot 🌶🤩 maar is eerder mild.

MOWI Supreme zalm 🐟 – venkel – zalmkaviaar – saffraansaus – Koppert Cress – Vicaris Lino 😋👍

Hmmm, een zéér smaakvol gerecht gemaakt met kwaliteitsvolle producten, super lekker bereid en mooi gepresenteerd 😍