Gastronomixs x Valderrama

Roomijs met olijfolie
Gastronomixs x ValderramaWe gebruiken hier Cornicabra olijfolie, een wat pittigere olijfolie zodat de smaak goed doorkomt, ook bij wat kleinere hoeveelheden

Olijfolie biscuit
Gastronomixs x ValderramaEen verrassend lekker biscuit gemaakt met olijfolie. De Arbequina olijfolie heeft een fruitige smaak wat deze uitermate geschikt maakt voor deze bereiding.

Magdalenas met olijfolie
Gastronomixs x ValderramaEen heerlijk cakeje dat lijkt op de Franse Madeleine, verrijkt met Picudo olijfolie voor zijn nootachtige en licht bittere smaak.

Gekaramelliseerde witte chocolade en truffelolie beurre blanc
Gastronomixs x ValderramaZeer verrassende beurre blanc met zoete tonen van gekaramelliseerde witte chocolade en het aardse van de zwarte truffel. We gebruiken hiervoor de 100% natuurlijke zwarte truffelolie olijfolie.

Vanille-olijfolie
Gastronomixs x ValderramaEen verfijnde geïnfuseerde olijfolie, die je dessert verrijkt en naar een hoger niveau zal tillen door de smaak van vanille. De Hojiblanca olijfolie die we hier gebruiken geeft een uitgesproken smaak.

Ajoatao met olijfolie
Gastronomixs x ValderramaEen heerlijke rijke Spaanse aardappelpuree met een pittige knoflooksmaak die in Spanje gebruikt wordt als dip. De Hojiblanca olijfolie die we hier gebruiken geeft de aardappelpuree een uitgesproken smaak.

Olijfoliemayonaise
Gastronomixs x ValderramaMet de Picudo olijfolie krijg je een klein bittertje en wat nootachtige aroma’s. Zeker in combinatie met het zuur van de citroen en de knoflook ontstaat zo een zeer verfijnde smaak.

Olijfolie-chocolademouse
Gastronomixs x ValderramaEen luchtige chocolademousse waar de peperige smaak en groene bitters van de Hojiblanca olijfolie de smaak van de chocolade versterken en complexer maken. De Hojiblanca olijfolie geeft glans en een uitgesproken smaak.

Olijfolie-honing emulsie
Gastronomixs x ValderramaDeze zoete saus wordt als een mayonaise bereid, heeft vele smaaklagen en dat terwijl het uit maar drie ingrediënten bestaat. De honing zorgt voor het bloemige en zoete, de limoen voor het zuur en aroma en door de toevoeging van de Ocal olijfolie krijgt de saus een ‘groen’ karakter.