• Achtergrond olijftak van de olijvenboom

Gastronomixs x Valderrama

Roomijs met olijfolie

We gebruiken hier Cornicabra olijfolie, een wat pittigere olijfolie zodat de smaak goed doorkomt, ook bij wat kleinere hoeveelheden

Olijfolie biscuit

Een verrassend lekker biscuit gemaakt met olijfolie. De Arbequina olijfolie heeft een fruitige smaak wat deze uitermate geschikt maakt voor deze bereiding.

Magdalenas met olijfolie

Een heerlijk cakeje dat lijkt op de Franse Madeleine, verrijkt met Picudo olijfolie voor zijn nootachtige en licht bittere smaak.

Gekaramelliseerde witte chocolade en truffelolie beurre blanc

Zeer verrassende beurre blanc met zoete tonen van gekaramelliseerde witte chocolade en het aardse van de zwarte truffel. We gebruiken hiervoor de 100% natuurlijke zwarte truffelolie olijfolie.

Vanille-olijfolie

Een verfijnde geïnfuseerde olijfolie, die je dessert verrijkt en naar een hoger niveau zal tillen door de smaak van vanille. De Hojiblanca olijfolie die we hier gebruiken geeft een uitgesproken smaak.

Ajoatao met olijfolie

Een heerlijke rijke Spaanse aardappelpuree met een pittige knoflooksmaak die in Spanje gebruikt wordt als dip. De Hojiblanca olijfolie die we hier gebruiken geeft de aardappelpuree een uitgesproken smaak.

Olijfoliemayonaise

​Met de Picudo olijfolie krijg je een klein bittertje en wat nootachtige aroma’s. Zeker in combinatie met het zuur van de citroen en de knoflook ontstaat zo een zeer verfijnde smaak.

Olijfolie-chocolademouse

​Een luchtige chocolademousse waar de peperige smaak en groene bitters van de Hojiblanca olijfolie de smaak van de chocolade versterken en complexer maken. De Hojiblanca olijfolie geeft glans en een uitgesproken smaak.

Olijfolie-honing emulsie

​Deze zoete saus wordt als een mayonaise bereid, heeft vele smaaklagen en dat terwijl het uit maar drie ingrediënten bestaat. De honing zorgt voor het bloemige en zoete, de limoen voor het zuur en aroma en door de toevoeging van de Ocal olijfolie krijgt de saus een ‘groen’ karakter.