• Serie 'Olie op het vuur' van ChefsFriends.nl

Dit smaakvol gerechtje kan perfect als voorgerecht of als stijlvolle lunch😋🥰

Gerookte paling – rode biet – mierikswortel – tuinkruiden

Paling op ambachtelijke wijze gerookt in een houtgestookte oven, top❗
Verschillende structuren van rode biet.
De rode biet in zijn geheel gepoft in onze stoomoven, kan trouwens ook perfect op de bbq. Goed gekruid met kaneel, kardemon, kruidnagel en zeezout, ingesmeerd met gerookte Arbequina olijfolie van Valderrama. Zo in de oven. Hmmm 😘.
Cirkels rode biet, nog lichtjes warm gelakt met witte portstroop van Ernesto👌, deze smelt perfect en zorgt voor een heerlijk zoete touch.
Bolletjes rode biet gemarineerd met rode wijnazijn, de gerookte olijfolie en citroensap🍋.
Toefjes pittige mierikswortelcrème 🤩.
Bovenop de paling gerookt zeezout uit de Oosterschelde 🌊 van Zeeuwsche Zoute.
Crumble gemaakt van kokos🥥schilfers van Purasana, krokant gebakken met wat gerookte olijfolie en rode bietensap, vandaar het rode kleurtje😉. De crumble zorgt voor een krokante toets en is verrassend lekker 😋.
Het gerecht afgewerkt met druppels bio balsamicocrème van Mazzetti.

Geniet ervan en smakelijk.

Smoked Arbequina

Creatie van @Culipress