• Achtergrond olijftak van de olijvenboom

LAMSZADELFILET IN ZIJN EIGEN VANG MET DASLOOK EN JONGE KAPPERTJES

THOMAS GROOT | AMSTERDAM

Werkwijze:
Breng het kalfsvlees op smaak met het Himalayazout, sjalotje en huisgemaakte mayonaise, vermengd met een eetlepel mosterd, een paar druppels Tabasco en Worcestershire sauce.
Doe de steak tartare in een spuitzak.
Gebruik een diep bord.
Spuit de steak tartare in een ring van 6 cm tot ongeveer 1,5 cm hoogte.
Druk de tartare voorzichtig aan met een tonic stampertje.
Til de steker tot halverwege op en spuit wat saffraanmayonaise op de tartare.
Dresseer de kaviaar on top.
Verwijder de ring nu helemaal.
Snijd de krabpoten in mooie delen en plaats drie stuks op de kaviaar.
Schenk de dashi bouillon rondom iedere cilinder van steak tartare.
Dresseer de Salty Fingers over en in de dashi.
Leg de Accla Cress speels rond de tartare en op Salty Fingers.
Schenk de Kaffir olijfolie op de bouillon.