• Serie 'Olie op het vuur' van ChefsFriends.nl

Hmmm, een lekker stuk Mowi Supreme zalm, eerst op vel gebakken in gerookte roomboter van Beurre PlaquettešŸ˜‹šŸ‘Œ. De zalm bepoederd met combava van Ilanga, citroensap en extra vierge olijfolie met kaffir limoenblaadjes van Valderrama

Mowi Supreme šŸŸ – bloemkoolcrĆØme – zalmkaviaar

Hmmm, een lekker stuk Mowi Supreme zalm, eerst op vel gebakken in gerookte roomboter van Beurre PlaquettešŸ˜‹šŸ‘Œ. De zalm bepoederd met combava van Ilanga, citroensap en extra vierge olijfolie met kaffir limoenblaadjes van ValderramašŸ‘.
Zo nog verder laten garen in onze AEG stoomoven, in een bouillon gemaakt met witte wijnreductie en limoenpasta, beide van CHEF šŸ¤©. Botermals en lekker fris van smaak, heerlijk.
De zalm afgewerkt met bieslookstrikje, dilletakjes en -bloesem, Oost-Indische kersbloem en kruiden van The Man With The Pan Fish šŸ‘.
Onderaan een smeuĆÆge crĆØme van bloemkool en corne de gatte. Deze samen gekookt in 1/2 melk en 1/2 kippenbouillon.
Glad gemixt met wat kookvocht en klontjes gerookte roomboter. We voegden ook pasta van gerookte knoflook šŸ§„ van Bresculinair toe, super geslaagdšŸ‘Œ. Amai, wat een smaakvolle bloemkoolcrĆØmešŸ”.
Het gerecht stijlvol afgewerkt met zalmeitjes of wat chiquer met zalmkaviaaršŸ˜‹.
Basilicum, salieblaadjes, lente-uiringen en roze peperbolletjes.
Als begeleidend šŸ‡ wijntje, een Waes Wit van Wijndomein Waes te Zwijnaarde. Deze is zeer lekker en won bovendien al verschillende gouden medailles šŸ„‡ zoals ‘Beste Belgische Wijn’. Dat zegt al genoeg…šŸ˜‰.

Geniet ervan en smakelijk.

Oriental Collection Kaffir Lime Leaves

Creatie van @Culipress