ONZE BOMEN Zon en goede zorg geven heerlijke olijven DE TOP DRIE VAN SPANJE De Arbequina van Valderrama Olijfolie Oogstmachine Een innovatieve manier van oogsten OP TRANSPORT NAAR DE FABRIEK Binnen 45 minuten van pluk tot olijfolie DE OLIJVEN GAAN IN BAD Het reinigen van de olijven DROGING NA HET WASSEN Het reinigen van de olijven OLIJVENTAPENADE Reuzen schoepen malen 'tapenade' tot verwerkbare emulsie Geen Persing Hoe lager de temperatuur, des te beter de kwaliteit van de olijfolie – Er is geen sprake van een “eerste” of “tweede persing”. Er wordt helemaal niet geperst!!! Valderrama voert het proces van separatie uit d.m.v. een geavanceerde vorm van centrifuge. In een eerste horizontale centrifuge wordt in het tijdsbestek van slechts één minuut, bij 3000 toeren p.m., de nieuwe olijven juice voor 90% geschoond van de “olijvenpulp”. Geen Persing VERSE OLIJVENJUICE Vibratormachine trilt en zeeft de verse olijven juice schoon Video Deze video toont het gehele productieproces van Valderrama gedurende de eerste 45 minuten na de 'Pluk' 45 MINUTEN NA DE PLUK Heerlijke superverse olijfolie van Valderrama
Cees Helder tapt verse olijfolie uit de container

45 minuten tussen ‘de pluk’ en de verse Olijven juice

Er verstrijken slechts 45 minuten tussen “de pluk” en het moment waarop de Verse Olijven Juice uit de produktie vloeit in dit Olijfolie productieproces. Dit garandeert een optimaal behoud van alle aroma’s, smaken, vitamines en de natuurlijke conserveringseigenschappen van onze olijfolie. De olijven worden “geplukt” d.m.v. speciale olijvenoogstmachines, van zeer imposante afmetingen. Deze oogstmachines rijden over de olijfbomen heen en schudden d.m.v. een ingenieus stangensysteem voorzien van rubber uiteinden de olijven van de boom.

In een continue proces heeft deze “plukmachine” per olijfboom maximaal 20 seconden nodig. De geplukte olijven worden in twee ingebouwde containers (500 kg per container) opgeslagen en iedere 10 minuten geledigd in een groene Ferrari (landbouwwerktuig). In de productie-unit worden de olijven eerst via een gemechaniseerd en geautomatiseerd systeem van alle ongerechtigheden ontdaan en in een bubbelbad (jacuzzi) gewassen. Het water dat Valderrama hiervoor gebruikt wordt opgepompt uit een bron onder het landgoed. De olijven worden in twee “stappen” op een voorzichtige wijze gekneusd. 50% van de olijfolie bestaat uit water. Hierdoor vormt zich op het eigen vocht een soort van tapenade.

Geuronderzoek in het laboratorium van Valderrama

Geen persing

Hoe lager de temperatuur, des te beter de kwaliteit van de olijfolie – Er is geen sprake van een “eerste” of “tweede persing”. Er wordt helemaal niet geperst!!! Valderrama voert het proces van separatie uit d.m.v. een geavanceerde vorm van centrifuge. In een eerste horizontale centrifuge wordt in het tijdsbestek van slechts één minuut, bij 3000 toeren p.m., de nieuwe olijven juice voor 90% geschoond van de “olijvenpulp”.

In een tweede verticale centrifuge wordt de verse olijven juice verder geschoond. Maar nu met een snelheid van 7000 toeren p.m. gedurende 4 minuten.. Het productieproces wordt beëindigd binnen 45 minuten na de “pluk”.

Thermometer garandeert dat de juiste temperatuur word behouden

De oude perscultuur dient te worden uitgevoerd onder het regime van “koude persing”, hetgeen een maximale temperatuur 28° Celcius verplicht stelt. Valderrama voert het gehele proces van separatie succesvol uit, bij een temperatuur van 18° Celcius. Bekijk onze collectie 0lijfolie producten.