• Serie 'Olie op het vuur' van ChefsFriends.nl

Sint-Jacobsnoten, -vruchten of coquilles, ze zijn gewoon een pure delicatesse, een feest op het bord

Sint-Jacobsvruchten – gele en groene courgette – wakame – citrus-gember- vinaigrette

Sint-Jacobsvruchten – gele en groene courgette – wakame – citrus-gember- vinaigrette 😋👌.
Sint-Jacobsnoten, -vruchten of coquilles, ze zijn gewoon een pure delicatesse, een feest op het bord.
De coquilles bepoederd met combava, mooi krokant gebakken in roomboter met ui en gember van Beurre Plaquette 🤩. Door ze te bakken in deze kruidenboter hoeven ze niet extra gekruid te worden en de combava zorgt voor een frisse touch👍.
Rondom een waaier van gele en groene courgette🥒, deze vooraf gemarineerd met extra vierge olijfolie met kaffir limoenblaadjes van Valderrama, natuurazijn gerijpt op chili en venkel van Tromp en Rueb, zwarte peper en fleur de sel met citrus 🍊🍋 van Neolea. Deze marinade zorgt voor een frisse smaak. Hmmm 😘.
Bovenop en errond bereide zeewiersalade🌱, super lekker hierbij. Afgewerkt met geplette roze peperbolletjes, extra olijfolie en eetbare bloemetjes🌼.
Sausje is een frisse citrus gembervinaigrette. Deze is heel lekker en heel passend bij dit gerechtje met vele overige citrus en gemberaromaten. Top 🔝.

Geniet ervan en smakelijk, want met coquilles is het altijd feest.

Oriental Collection Kaffir Lime Leaves

Creatie van @Culipress